Felsőoktatási átalakítás

Az Emmi 1,4 milliárdot visszajuttat a felsőoktatási intézményeknek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 1,4 milliárd forintot visszajuttat a felsőoktatási intézményekhez a 2011. évi pénzmaradványból.

2012.12.20 15:42MTI

A minisztérium kétmondatos közleményében jelezték: Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az összeg nagyságáról több mint egy hónappal ezelőtt hivatalos szóbeli tájékoztatást adott a Magyar Rektori Konferenciának. 

A kormány még novemberben döntött arról, hogy 7,33 milliárd forintot zárol a felsőoktatási intézmények költségvetéséből. Erről az oktatásért felelős államtitkár akkor azt mondta, a kormány azokon a területeken döntött kisebb-nagyobb összegek zárolásáról, amelyek működését az elvonás nem teszi lehetetlenné. 

Kifejtette: a felsőoktatás - ha nehézségek árán is - meg tudja oldani a helyzetet, túlzás működésképtelenséget emlegetni. 

Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke akkori reagálásban méltánytalannak nevezte a lépést, miután az ágazat az idén már elszenvedett egy több tízmilliárd forintos forráselvonást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.