Hazai forrásból jött létre

Átadták az ország legnagyobb közétkeztetési fejlesztését

Átadták az ország legnagyobb, hazai forrásból létrejött közétkeztetési fejlesztését csütörtökön a főváros XVII. kerületében.

2012.11.29 14:25MTI

Fohsz Tivadar, a kerület fideszes alpolgármestere szólt arról, hogy a csaknem 400 millió forintos beruházással az egész kerületben megoldottá válik a diákok és a szociális intézmények lakóinak helyi étkeztetése. A győztes cég a konyhák üzemeltetésére tízéves szerződést írt alá az önkormányzattal 2010-ben, az előkészítő munkálatok pedig most fejeződtek be - tette hozzá. 

Beszámolt arról, hogy a közbeszerzési eljáráson nyertes Pensio Kft. két főzőkonyhát alakított ki, valamint az önkormányzat mind a 34 közoktatási, illetve szociális intézményében melegítőkonyhákat hoztak rendbe. Összesen 3500 négyzetméteren felújításokat, 9800 négyzetméteren pedig festést, mázolást végeztek, többek között rozsdamentes és melegítőpultokat is beszereltek - jegyezte meg.
 
Fohsz Tivadar megemlítette: azáltal, hogy a kerületben készített ételeket fogyaszthatnak az ezekbe az intézményekbe járók, táplálkozásuk minősége javul a kevesebb szállítás eredményeként. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szülői munkaközösségek képviselőit próbaétkezésekre várják, ezenkívül havonta tartanak közétkeztetési értekezletet, amelyen részt vehetnek a diákönkormányzatok képviselői és az iskolák, óvodák vezetői. Az alpolgármester kitért arra, hogy a konyhákon a reformkonyha termékei is fogyaszthatók lesznek. 

Rákosmente önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy több mint hatezer ebédadag főzésére alkalmas kapacitást újítottak meg, mindenben alkalmazkodva a kor követelményeihez. A beruházást a közétkeztetési vállalkozás magántőkéje fedezte, a megállapodás értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonába kerülnek. 

Kiemelték, a Pensio Kft. arra törekszik, hogy miközben a gyermekek egészségesebb, korszerűbb, rostokban gazdagabb ételekhez jutnak hozzá, ez ne jelentsen vállalhatatlan megterhelést az önkormányzatnak és a szülőknek sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.