A múlt héten

Meglepetésre csökkent az amerikai olajtartalék

Csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten a szakértők által várt növekedés helyett.

2012.11.28 17:52MTI

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) szerdán azt közölte, hogy az olajtartalék 0,3 millió hordóval mérséklődött a november 23-ig tartó héten az egy héttel korábbihoz képest, míg az elemzők 0,9 millió hordós emelkedést vártak.

A benzintartalék 3,9 millió hordóval nőtt. Szakértők szerényebb, 1,2 millió hordónyi emelkedésre számítottak.

A feldolgozott olajtermékek készletállománya 0,8 millió hordóval esett, szakértők 0,2 millió hordónyi bővülést vártak.

Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,38 dollár csökkenéssel 85,80 dolláron állt. Mintegy húsz perccel később a WTI-t 86,39 dolláron jegyezték, ami 79 cent gyengülés a keddi záró értékhez képest.

Egy héttel korábban az olajtartalék 1,47 millió hordóval csökkent, a benzintartalék 1,55 millió hordóval mérséklődött, a feldolgozott olajtermékek készletállománya 2,68 millió hordóval esett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.