Gazdaság - eredményesség

Navracsics: választani kell a szigorú költségvetési politika és a növekedés között

Közép-Európában választani kell a szigorú költségvetési politika és a gazdasági növekedés között.

2012.11.22 20:15MTI

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a kormány esetenként drákói lépésekkel elérte, hogy csökken az államadósság, és - most már az Európai Bizottság által is elismerten - három százalék alatt marad a költségvetési hiány.
   
"El fogjuk érni, hogy az adórendszer fokozatosan a versenyképességet szolgálja, és egyre nőjön a kiszámíthatóság a gazdasági életben és a jogalkotásban is" - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette, az elmúlt időszakban számos olyan gazdaságpolitikai lépés történt, amelynek célja, hogy az adórendszeren belül elsődleges legyen az elvégzett munka elismerése.
   
"Veszprémben azt látjuk, hogy az itt élők saját maguk is tenni akarnak azért, hogy a megye, az ország kikerüljön a veszélyzónából: miközben most Brüsszelben Európa vezetői megpróbálnak megállapodni az EU következő éveinek finanszírozásáról, költségvetéséről, illetve hogy milyen fejlesztések milyen címen jutnak majd el a különböző régiókba, eközben itt, Veszprém megyében a kamara és az egyetem együttműködési megállapodást ír alá" - hangoztatta a politikus.
   
Navracsics Tibor köszönetet mondott a legeredményesebb vállalkozásoknak, hogy "a megye az országos átlagot meghaladóan, jól teljesített".
   
Az angol és magyar nyelvű TOP 100 kiadvány az adóhatóság és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adatai és szakmai elemzései alapján mutatja be a megye gazdaságát, az idén először nem a 100, hanem a 200 legeredményesebb vállalkozást.
   
Umenhoffer Ferenc, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője közölte: Veszprém megyében és azon belül a száz legnagyobb árbevételű gazdálkodónál kimutatott dinamikák többnyire kedvezőbben alakultak a régiósnál.
   
A 2011-es lista élén a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. áll 90,7 milliárd forint nettó árbevétellel, a második a Continental Automotive Hungary Kft. 87,7 milliárd, a harmadik a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 59,65 milliárd forint nettó árbevétellel.
   
A bemutatón Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora együttműködési megállapodást írt alá. Utóbbi kiemelte: a veszprémi egyetemen nem lesz szénszünet, mivel a campus saját bevételeiből is képes eltartani magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.