A benzintartalék 0,93 millió hordóval bővült

Csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten

Csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten a szakértők által várt növekedés helyett.

2012.11.01 16:40MTI

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) csütörtökön azt közölte, hogy az olajtartalék 2,04 millió hordóval csökkent az október 26-áig tartó héten az egy héttel korábbihoz képest, míg az elemzők 1,5 millió hordós emelkedést vártak.
   
A benzintartalék 0,93 millió hordóval bővült. Szakértők szerényebb, 0,2 millió hordónyi növekedésre számítottak. A feldolgozott olajtermékek készletállománya 0,1 millió hordóval hanyatlott, szakértők nagyobb, 1,3 millió hordónyi csökkenést vártak.
   
Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 25 cent emelkedéssel 86,49 dolláron állt. Mintegy tíz perccel később a WTI-t 87,33 dolláron jegyezték, ami 1,09 dollár drágulás a szerdai záró értékhez képest.
   
Egy héttel korábban az olajtartalék 5,9 millió hordóval nőtt, a benzintartalék 1,4 millió hordóval emelkedett, a feldolgozott olajtermékek készletállománya 0,6 millió hordóval csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.