6 százalékot meghaladón

Csökkent a Shell profitja a harmadik negyedévben

Hat százalékot meghaladó mértékben esett a Royal Dutch Shell profitja a harmadik negyedévben elsősorban a kőolaj és földgáz árának a csökkenése miatt.

2012.11.01 12:06MTI

A brit-holland óriáscég csütörtöki beszámolója szerint az adózott eredmény 6,6 milliárd dollárt tett ki július-szeptember között az egy évvel korábbi 7,2 milliárd dollárt követően. Elemzők 6,31 milliárdot vártak. 

A csoport összesített árbevétele 8,4 százalékkal csökkent, 115 milliárd dollárra a 2011 harmadik negyedévi 126 milliárdról. A kőolaj-és földgáztermelés 1 százalékkal esett vissza, üzletrész-eladások, a nigériai zavargások, valamint a Mexikói öbölben. az Isaac hurrikán okozta termeléskiesés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.