A várakozásokkal ellentétben

Csökkent az Ifo német üzleti hangulatindexe

Októberben a várakozásokra rácáfolva, a hatodik egymást követő hónapban csökkent a német üzleti hangulatindex.

2012.10.24 10:32MTI

Az ifo hangulatindex októberben 100,0 pontra csökkent a szeptemberi 101,4 pontról. Elemzők 101,5 pontot vártak. Tavaly októberben 106,7 ponton állt az index. Az aktuális üzleti kondíciók megítélését tükröző részindex 107,3 pontra csökkent a szeptemberi 110,3 pontról. Egy évvel ezelőtt az index 117,0 ponton állt. A hat hónapra előretekintő üzleti várakozásokat számszerűsítő index a szeptemberivel azonos, 93,2 pont lett októberben is. 

Tavaly októberben 97,3 ponton állt. A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) havi rendszerességgel állítja össze mintegy hétezer gazdasági szereplő megkérdezésével a német vállalati szektor üzleti kondíciókra és kilátásokra vonatkozó megítélését számszerűsítő gazdasági mutatóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.