Költségvetési kiigazítás

Raiffeisen: 3 százalék alatt marad a hiány

A Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint a kormány által szerdán bejelentett költségvetési kiigazító intézkedésekkel jövőre 3 százalék alatt marad a GDP-arányos államháztartási hiány, de az kétséges, hogy a várt teljes összeg befolyik majd a büdzsébe.

2012.10.17 14:04MTI

Török Zoltán ezt a pénzintézet budapesti sajtótájékoztatóján mondta, hozzátéve: az október eleji, illetve a most bejelentett intézkedések révén a 3 százalék alatti államháztartási deficit elérhető, így az ország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól, és Magyarország megkaphatja a kohéziós alap forrásait.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter délelőtt jelentette be, hogy további 367 milliárd forintnyi, a jövő évi költségvetést érintő kiigazító intézkedésről döntött a kormány annak érdekében, hogy az Európai Bizottság (EB) is teljesíthetőnek lássa jövőre a GDP-arányos 2,7 százalékos költségvetési hiányt.

Török Zoltán elmondta: a Raiffeisen elemzői szerint jövőre 0,5 százalékos növekedés várható, de az sem lehetetlen, hogy tovább tart a gazdasági visszaesés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.