Költségvetési kiigazítás

Csökken a BUX az OTP-mínusz hatására

Csökkenésnek indult a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe szerda délelőtt, miután a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett költségvetési kiigazítás hatására az OTP árfolyama esni kezdett.

2012.10.17 11:30MTI

A bankrészvény valamivel 11 óra előtt 3,80 százalékos mínuszban, 4.224 forinton állt, de a blue chipek közül mindegyik árfolyama csökkent, csak a Richter tartotta magát. A Mol árfolyama 0,80 százalékkal volt a keddi záró értéke alatt.

A BUX 1,49 százalékos értékvesztést szenvedett el, 19.120,96 ponton állt a bejelentéseket követően egy órával.

Matolcsy György egyebek mellett arról számolt be a délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón, hogy a kormány a korábbi tervekkel ellentétben nem csökkenti a felére a bankadót 2013-ban, ebből 72 milliárd forint többletbevételt várnak. A tranzakciós illeték általános mértéke 1 helyett 2 ezrelék lesz, és az emelést az államkincstár esetében is végrehajtják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.