Az Új Széchenyi Terv keretében

Egymilliárd forint értékű városrehabilitáció fejeződött be Gyöngyösön

Több mint egymilliárd forint értékű, funkcióbővítő városrehabilitációs munkálatok fejeződtek be Gyöngyösön.

2012.09.26 15:36MTI

Réthy Béla, a 35 ezer lakosú város független alpolgármestere, a program koordinátora a fejlesztés szerdai projektzáró rendezvényén azt hangsúlyozta, hogy a munkálatokat időre és az előre meghatározott költségkeret betartásával sikerült elvégezni. Ez különösen olyan körülmények között nevezhető nagy eredménynek, hogy az önkormányzatnak az elmúlt évben még "az adósságrendezés rémével kellett szembenéznie" - tette hozzá. 

Sikerült a csődeljárást elkerülni, és a városrehabilitáció is a terveknek megfelelően haladt - mondta az önkormányzati vezető. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy ilyen mértékű fejlesztés nem volt a város nagy részét 1917-ben elpusztító tűzvész óta. Megújult a többi között a városháza szecessziós, a zeneiskola (volt jezsuita gimnázium) barokk épülete, illetve több Fő téri műemlék jellegű épület, valamint a Hanisz tér, a Bugát Pál tér és a Barátok tere. 

A közterületekre új utcabútorok, térburkolatok kerültek, valamint új közművek és parkolók létesültek - sorolta a városrehabilitáció főbb elemeit Réthy Béla. Faragó László, a város polgármestere (Fidesz) azt kérte a város lakosaitól, hogy közösen óvják és védjék a település értékeit. Azzal kapcsolatban, hogy a program keretében megújult a városháza ügyfélszolgálati tere, Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arról szólt: a kormányzat célja, hogy valódi tartalmat adjon az "ügyfél" és "szolgálat" fogalmaknak. 

Hangsúlyozta: a járási kormányhivatalok rendszerének felállításával és a kormányablakok megnyitásával megtörténhet a magyar közigazgatás "paradigmaváltása". Vagyis nem csupán a város újult meg, hanem az ügyfelek szolgálata is - mondta a kormánymegbízott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.