Vasklorid, polialimínium-klorid

Egy vegyianyag-gyár alapkövét tették le Kazincbarcikán

A Donau Chemie AG és magyarországi leányvállalata, a Donau Chem Kft. szerdán ünnepélyes keretek között rakta le új vasklorid és polialumínium-klorid (FeCl3/PAC) gyárának alapkövét az észak-borsodi Kazincbarcikán, a Wanhua-BorsodChem telephelyén.

2012.09.26 14:12MTI

A gyár, amely a Donau Chemie első magyarországi termelőegységeként üzemel majd, jó példája a vállalat magyar vegyipar továbbfejlesztése iránti elkötelezettségének - mondta Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója. Hozzátette: a 6,4 millió eurós kezdeti beruházásból megvalósuló gyár a tervek szerint 2013 áprilisában kezdi meg működését. Az elkészült üzem 25 vegyipari szakembernek biztosít munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.