Üdülési jog, Holiday Club

GVH: 40 milliós bírság a Markgoldnak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Markgold Ingatlanforgalmazási Kft. üdülőingatlanok használati jogának értékesítése során, emiatt 40 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

2012.09.19 16:14MTI

A GVH közleménye szerint a vállalkozás (korábbi nevén Holiday Club Hungary Üdülésszervező Kft.), amely üdülőingatlanok időben megosztott használati jogát termékbemutatókon értékesítette, az eladások során azonnali, csak az adott napra érvényes kedvezményeket kínált. Ezzel a fogyasztókat azonnali döntésre, a szerződés azonnali megkötésére késztette - olvasható a közleményben.

A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a közölt listaárak, amelyekhez a fogyasztók az általuk kialkudott árat viszonyíthatták, ténylegesen sosem érvényesültek, így az ígért, illetve elért árkedvezmény mértéke is megtévesztő volt.

A bírság összegének megállapításakor a GVH súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a vállalkozás korábban már követett el hasonló jogsértést, valamint azt, hogy a mostani eljárásban több magatartása is jogsértőnek minősült.

Egyúttal a jogsértés időben elhúzódott és hosszú időn keresztül fejti ki hatását, és azt is számításba vette a versenyhivatal, hogy az üdülési jog értékesítésével jelentős mértékű előnyt ért el a vállalkozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.