A bérleti díjak relatíve alacsonyak

Élénkülhet az ipari ingatlanok piaca a régióban jövőre

Az idén az első félévben 375 millió euró értékű ipari (logisztikai) ingatlan cserélt gazdát Közép-Kelet-Európában, a jelenlegi fejlesztésekből arra lehet következtetni, hogy jövőre élénkül ezek piaca.

2012.09.16 09:24MTI

Az utóbbi időben folyamatosan csökkent az ipari ingatlanok kihasználatlansága, ami egyes régiókban - a hiány miatt - fejlesztésre sarkall - közölte a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó. Ugyanakkor a bérleti díjak relatíve alacsonyak, amely éppen ellentétes hatással jár - áll az elemzésben.

Nagyobb fejlesztés Csehországban és Lengyelországban várható, a közútfejlesztésekkel párhuzamosan. Magyarországon szintén az autópályák mellett jelentek meg az ipari-logisztikai központok.

Spekulatív fejlesztés csak Lengyelországban és Oroszországban valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.