Romney a nagykövetségek megvédését követeli

Egyiptom, ha jó leszel, Amerika megjutalmaz

Az amerikai republikánusok elnökjelöltje a kisebbségek és a diplomáciai képviseletek védelmétől tette függővé az Egyiptomnak nyújtott washingtoni segélyek folytatását pénteken New Yorkban.

2012.09.15 10:28MTI

Mitt Romney kijelentette: ha Egyiptom a jövőben is számítani akar az Egyesült Államoktól kapott segélyekre, akkor "meg kell védelmeznie az országban élő kisebbségek jogait, valamint az amerikai és más nemzetek nagykövetségeit". Barack Obama elnök kihívója egyúttal az Izraellel kötött békeszerződés betartására is figyelmeztette a kairói kormányt.

Mint fogalmazott, a Washington és Kairó közötti "baráti és szövetségesi kapcsolatok, valamint a pénzügyi támogatás fenntartása érdekében Egyiptomnak tiszteletben kell tartania az Izraellel kötött békeszerződést". Egyiptom évente mintegy 1,5 milliárd dollárnyi katonai segélyt kap az Egyesült Államoktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.