IMF/EU-tárgyalások

Gyengült a forint, esett a tőzsde Orbán közlésére

Gyengült a forint és esett a tőzsde csütörtökön a miniszterelnök IMF/EU-megállapodást a felkínált feltételek mellett elutasító bejelentésére.

2012.09.06 15:45MTI

"Ezen az áron, így nem kell" a pénzügyi garancia - közölte Orbán Viktor Facebook-oldalán, utalva a sajtóban megjelent IMF-kölcsönfeltételekre.

Az euró jegyzése 285,40 forintról 289 forint fölé szökött fel pár percen belül a bejelentést követően.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 9,26 pontos nyitás után jelentősen emelkedett csütörtökön kora délutánig. A kormányfő közlése után viszont hirtelen megfordult az irány, 18.020 pontról 17.780 alá esett a BUX, az OTP 3.840 közeléből 3.700 közelébe, a Mol papírjai 16.700 forint 16.500 forintra csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.