Augusztus 15. óta elérhető

Többezren igényeltek eddig diákhitel2-t

Már több mint ötezer hallgató 1,163 milliárd forint értékben igényelte az augusztus 15. óta elérhető Diákhitel2-t, a Diákhitel1-et igénylők száma pedig meghaladta a 4 ezret szeptember 6-ig.

2012.09.06 14:30MTI

A diákhitel I-et igénylők száma pedig meghaladta a 4 ezret szeptember 6-áig - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Bugár Csaba, a Diákhitel Központ (DK) Zrt. vezérigazgatója Budapesten. Az idei első hiteligénylési időszak szeptember 17-éig tart. A társaság arra számít, hogy az idén költségtérítéses képzésre felvettek mintegy harmada, körülbelül 8 ezer hallgató veszi igénybe a diákhitelt. 

Bugár Csaba tájékoztatása szerint ez a DK számára 3 milliárd forint kiadást jelent, a magyar állam számára pedig a kamattámogatás finanszírozása 3 millió forintba kerül az idén. A legfrissebb adatok szerint az igényelt hitel a diákhitel II esetében jellemzően 233 ezer forint, a diákhitel I-nél pedig 220 ezer forint szemeszterenként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.