Országos bányásznap

Növelni kell a hazai szénhidrogén lelőhelyek kitermelését

A kormányzat arra törekszik, hogy Magyarország energiafüggőségének csökkentése és a lakossági energiaárak stabilitása érdekében elősegítse a hazai szénhidrogén lelőhelyek kutatását és kitermelését.

2012.08.30 13:48MTI

Ezt szolgálja a bányatörvény módosítása, illetve az, hogy a kormányzat elő kívánja írni a szénhidrogénmezők ismételt kutatását - tette hozzá a 62. Bányásznap központi ünnepségén. Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter közölte, a szénhidrogén kutatás területén egészségesebb versenyt kívánnak kialakítani azzal, hogy maximalizálják az egyidejűleg egy vállalkozó által kutatható terület kiterjedését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.