Eurostat

Az euróövezeti építőipari termelés csökkent júniusban

Júniusban már a harmadik egymást követő hónapban csökkent az euróövezeti építőipari termelés, ami a szakértők szerint újabb jele annak, hogy a térség a recesszió felé halad.

2012.08.20 16:59MTI

A júniusi építőipari termelés 0,5 százalékkal csökkent májushoz képest, tavaly júniushoz viszonyítva pedig 2,8 százalékkal maradt el - az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) hétfőn közölt adatai szerint.

A június végével záródott negyedévben az ágazati termelés 0,1 százalékkal csökkent az első negyedévhez képest, és ezzel már a harmadik negyedévben jegyeztek fel hanyatlást.

Az Eurostat a múlt héten azt közölte, hogy a második negyedévben 0,2 százalékkal csökkent az euróövezet 17 államának összesített hazai összterméke (GDP) az előző negyedévhez képest, amikor stagnált a megelőző három hónaphoz viszonyítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.