Szakértő szerint

Három év alatt megtérülhet az épület hőszigetelésének ára

Kruchina Sándor, szakértő számítása szerint 4.500 forint négyzetméterenkénti hőszigetelőanyag-árat figyelembe véve, 16 centiméteres hőszigetelési réteg esetén 3 év alatt megtérülhet a beruházás a téli fűtés, illetve a nyári hűtés költségmegtakarítása alapján.

2012.08.20 14:59MTI

A fejlesztések révén ráadásul egyre könnyebb a kivitelezés is, akár házilag is megoldható.

Az épületek hőszigetelési anyagainak gyártásában piacvezető cég nemrégiben kifejlesztett új gyártmánya lehetővé teszi, hogy födémszigetelés esetén a kánikulai nyári időben sem alakul ki igazi trópusi klíma a magastetős családi házak padlásterében - mutatott rá Kruchina Sándor, aki szerint a szellőzés és hőszigetelés nélküli térben a levegő akár 50-60 Celsius-fokra is felmelegedhet a jelenlegi nyári időjárási viszonyok között.

A hőszigetelést ösztönözheti az is, hogy az fajlagosan egyre olcsóbb - véli Kurchina Sándor. Az általa ismertetett adatok szerint a földgáz köbmétere 1990-ben 4 forintba került, ma 140 forint a fajlagos ár, az emelkedés 33-szoros. A 12 centiméter vastag hőszigetelő lemez négyzetmétere 1991-ben 540 forintba került, ma 1.800 forintért lehet megvásárolni. A drágulás alig több, mint háromszoros.

A cég helyzetével kapcsolatban a szakértő konkrét számok említése nélkül elmondta: az építőipari recesszió ellenére is stabil forgalommal, árbevétellel működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.