Több országtól is tervezi a gáz beszerzést

Bulgária gázvezetéket épít Romániába

Bulgária hivatalosan is megkezdte csütörtökön annak a gázvezetéknek az építését Románia felé, amellyel az orosz gázszállításoktól való gyakorlatilag teljes függőségét csökkentheti.

2012.08.16 21:30MTI

A bolgár Rusze és a román Giurgiu közötti, 25 kilométer hosszú vezeték évi 1,5 milliárd köbméter földgáz szállítására lesz alkalmas, várhatóan 2013 közepétől. Ez a mennyiség Bulgária éves gázszükségletének mintegy a fele.

Bulgária jelenleg Ukrajnán keresztül kap orosz földgázt, így a balkáni ország sínylette meg talán a leginkább, amikor 2009 januárjában megszűnt a gázellátás a Moszkva és Kijev között kipattant árvita miatt.

Románia mellett Szerbiától, Törökországtól és Görögországtól tervez gázt beszerezni Bulgária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.