Január-június

A mezőgazdasági árak alakulását közli a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé a mezőgazdasági termelői árak január-júniusi alakulását.

2012.08.15 06:45MTI

Májusban az agrártermékek termelőiárszintje 1,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül a növényi termékek ára 1,7 százalékkal mérséklődött, míg az élő állatoké és állati termékeké 10 százalékkal emelkedett. Idén január-májusban a mezőgazdasági termelői árak 1 százalékkal csökkentek a múlt év első öt hónapjához képest. Az agrártermékek termelőiárszintje 2011 júniusában 35,3 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. 

Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 46,7 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 15 százalékkal emelkedett. Tavaly január-júniusban az agrártermékek termelőiár-szintje 41,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, a növényi termékek ára 56,6, az élő állatoké és állati termékeké 15,6 százalékkal nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.