Londoni elemzők

Több száz milliárd eurós IMF-segítségre szorulhat Spanyolország

Spanyolország várhatóan több százmilliárd eurós pénzügyi segítségért folyamodik a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF), miután piaci finanszírozásának költségei immár fenntarthatatlan szintekhez közelítenek - jósolták szerdai helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

2012.07.25 16:16MTI

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport közgazdászai júliusra szóló, befektetőknek összeállított, Londonban szerdán ismertetett havi világgazdasági prognózisukban kimutatták, hogy az irányadó tízéves spanyol szuverén kötvényhozam előző esti, 7,52 százalékos londoni zárószintje 175 bázisponttal magasabb a május 7-ei előző csúcsszintnél, amely a kormányalakítási lehetőségek szempontjából eredménytelen első görög parlamenti választások után alakult ki, és meghaladja a Spanyolországnak szánt, 100 milliárd eurós külső bankfeltőkésítési segélycsomag június 25-i bejelentése után elért hozamszintet is.

Mindezek alapján a JP Morgan londoni elemzői közölték: várakozásuk szerint Spanyolország három évre szóló, 280 milliárd eurós készenléti hitelkeretet fog kérni az IMF-től.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.