Hiába a bevételi rekord

26 év óta először veszteséges a Microsoft

Először szenvedett el negyedéves veszteséget a Microsoft azóta, hogy a társaság részvényeit 26 évvel ezelőtt bevezették a tőzsdére.

2012.07.20 10:29MTI

A vállalat második negyedévi gyorsjelentése szerint a felvásárolt aQuantive nevű online hirdetési ügynökséggel kapcsolatos leírás miatt 492 millió dollár volt a hiány. Tavaly április-június között még 5,9 milliárd dollár volt a vállalat adózott eredménye.

A rendkívüli tételek nélkül viszont 73 centet tett ki a részvényarányos nyereség a 62 centes elemzői várakozásokkal szemben.

A bevétel 4 százalékkal 18 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ez Steve Ballmer vezérigazgató szerint rekordnak számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.