A tavalyi évhez képest

KSH: májusban majd fél százalékkal csökkent az ipari termelés

Májusban 0,4 százalékkal mérséklődött az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest.

2012.07.13 09:08MTI

A munkanaphatástól megtisztított index 1,9 százalékos növekedést mutat. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 3,2 százalékos növekedést jelzett. Az év első öt hónapjában 0,7 százalékkal elmaradt a termelés az előző év azonos időszakáétól. Májusban az ipar termékek exportvolumene 1,7 százalékkal nőtt, a belföldi eladások 3,3 százalékkal csökkentek éves összevetésben. 

Áprilishoz hasonlóan elsősorban a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek, valamint az üzemanyagok iránti kereslet csökkenése okozta a visszaesést, amelyet a járműgyártás és az élelmiszeripar növekedése nem tudott ellensúlyozni - magyarázta a hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.