Szép keret az önkormányzatoknak

Pintér szerint 50 milliárdos önerőalap várható

Jövőre 50 milliárd forint lesz az önerőalap, az a keret, amelyet az önkormányzatok az európai uniós pályázatokhoz használhatnak fel.

2012.07.06 17:55MTI

Pintér Sándor a nyugat-nógrádi térség polgármestereivel folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón közölte: tavaly is többletforrást biztosított a kormány az uniós önerőalaphoz. Miután még nem kapták meg az igényeket, a tárcavezető nem tudta megmondani, lesz-e olyan terület, amelyre nem jut támogatás. Jövőre ez az összeg biztosan lesz 50 milliárd forint, és vannak különböző célok még az idei esztendőre, így például még ebben az évben 25 milliárd forinttal járul hozzá a kormány a víz arzénmentesítéséhez, ez főleg az alföldi területeket érinti - közölte Pintér Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.