2009-re 20 százalékos, egykulcsos adó

Kóka János: ezermilliárd forintos megtakarítást

Kóka János azt javasolta hétfőn a parlamentben, hogy a következő három évben az állam kiadásaiból ezermilliárd forintot takarítsanak meg.

2008.05.19 14:46MTI

Napirend előtti felszólalásában az SZDSZ frakcióvezetője úgy vélte, ezzel 2009-re bevezethető lenne egy 20 százalékos, egykulcsos adó, amit 2011-re 18 százalékra szoríthatnának le. 

Válaszában a pénzügyminiszter közölte: a következő hetekben, hónapokban mindent meg kell tenni azért, hogy az őszi időszakra a Magyarország versenyképességét tovább javító intézkedések kerüljenek a parlament elé. Veres János ezzel párhuzamosan fontosnak nevezte, hogy ne csak adócsökkentési versenyről szóljon a vita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.