3,3 milliónál is több inaktív ember van

Kardkovács Kolos: a foglalkoztatás bővülése a gazdasági felemelkedés záloga

A gazdasági felemelkedés záloga lehet a foglalkoztatás bővülése Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára szerint.

2012.06.26 14:20MTI

A helyettes államtitkár a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) kibővített szövetségi tanácsának keddi ülésén kiemelte: Magyarországon az egyik legnagyobb probléma az alacsony foglalkoztatási szint, azt fel kell hozni az Európai Unió átlagos szintjére.

Nagyon kevesen nagyon sokat dolgoznak, miközben 3,3 milliónál is több inaktív ember van, akik közül több mint 2,9 millióan nem is kívánnak dolgozni - tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint önmagában a mobilitás növelésével is lehetne új munkahelyeket teremteni, hiszen több mint félmillió regisztrált álláskereső mellett - elsősorban a mobilitás hiánya miatt - több tízezer álláshely marad betöltetlenül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.