Számszerűsítő gazdasági elemzés

Romlott a német ifo üzleti hangulatindexe júniusban

Jelentős mértékben, a legvisszafogottabb becslések alatti szintre csökkent júniusban a német ifo gazdaságkutató intézet üzleti hangulatindexe.

2012.06.22 10:40MTI

Az üzleti hangulat megítélését tükröző összetett index júniusban 105,3 pontra esett a májusi 106,9 pontról. Szakértők a Dow Jones hírügynökség felmérésében átlagosan 105,6 pontot vártak júniusra.

Az ifo intézet felmérésében részt vevő vállalatok az aktuális üzleti környezetet 113,9 pontra értékelték júniusban az előző havi alacsonyabb, 113,3 pont után.

A következő hat hónapra vonatkozó várakozásokat tükröző index értéke 97,3 pont lett a májusi 100,9 pont után.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) mintegy 7 ezer feldolgozóipari, építőipari, nagy- és kiskereskedelmi vállalat bevonásával havi rendszerességgel végzi el a vállalatvezetők aktuális üzleti környezet megítélésére és az elkövetkező hat hónap kilátásaira vonatkozó véleményét számszerűsítő gazdasági elemzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.