Devizapiac

Erősödött a forint a görög választás hírére

Erősödött a forint a görög választás hírére, de kora reggeli árfolyamához képest kissé korrigált napközben.

2012.06.18 17:33MTI

A bankközi devizapiacon az eurót délután öt óra körül 291,90 forinton jegyezték, míg röviddel reggel hét óra előtt 290,70 forinton, illetve péntek délután négy órakor 294,46 forinton.

A dollár árfolyama hétfőn délután öt óra előtt 231,60 forint volt, a péntek délutáni 233,30 forint után.

A svájci frankot 243 forinton jegyezték, míg péntek délután 245,22 forinton.

A japán jen 293,50 forint árfolyamon állt hétfőn délután a péntek délutáni 2,9644 után.

Devizapiaci kereskedők szerint hétfőn reggel a görög választások eredményének köszönhetően pozitív hangulatban nyitott a piac, a kora reggeli órákban 290-ig tudott erősödni a forint az euróval szemben. Viszonylag hamar kisebb korrekció bontakozott azonban ki, hamar 292 fölé került az árfolyam, s lényegében a nap legnagyobb részében 291,70-293,70 között mozgott, attól függően, hogy az euró/dollár árfolyam hogyan mozdult.

Az euró/dollár 1,27-es szint felett kezdte a kereskedést az európai idő szerint, majd némi korrekció volt, 1,26 alá ment, délután öt óra körül a pénteki szinten volt, 1,2590-nél.

A hangulatot rontotta, hogy elég magas, 7 százalék feletti spanyol aukciós hozamszintek alakultak ki, ami a finanszírozhatóság határán van.

Ennek ellenére a forint jól tartja magát a régión belül is, amiben a kereskedők szerint némi szerepe lehet annak, hogy pénteken várhatóan visszavonják a kohéziós támogatás felfüggesztését, s talán "a jegybanktörvény módosításából is lesz valami."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.