Tulajdonosváltás

Tovább működhetnek a Malév leányvállalatai?

Tovább működhetnek a Malév leányvállalatai, miután a felszámolás alatt álló Malév Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., valamint a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Tiszavíz Vízerőmű Kft. szerződést kötött csütörtökön a Malév leányvállalatai részesedéseinek tulajdonszerzéséről, és a velük kapcsolatos követelések, tartozások átvállalásáról, a tervezett tőkerendezéssel összefüggésben.

2012.06.14 18:32MTI

A Malév GH és az ACE ezáltal kikerült a felszámolás alatti Malév leányvállalati köréből, tevékenységüket normál üzletmenet mellett, a tőkehelyzet folyamatban lévő megerősítése mellett végzik - húzza alá a vagyonkezelő. Az MNV közleményében hangsúlyozza: az állam kiemelten kezeli a Malév leányvállalatainak sorsát, és eltökélt szándéka, hogy a Malév felszámolása miatt nehéz helyzetbe került Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. (GH) és AEROPLEX Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) működését stabilizálja. 

Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a Malév GH pénzügyi stabilitásának fenntartása érdekében az egyszemélyes állami tulajdonban álló Tiszavíz Vízerőmű Kft. likviditási helyzete adott lehetőséget arra, hogy azonnali átmeneti forrást biztosítson a földi kiszolgáló cég számára. A Malév GH részére biztosítva van az azonnali forrásnyújtás, és megtörténhet a teljes tőkerendezés mindkét társaság vonatkozásában - ismerteti a közlemény. 

A cégek munkavállalóinak járandóságait az állami tulajdonszerzést követően teljesítik, a munkahelyek megtartását az államnak sikerül biztosítania - közölte az MNV Zrt. A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, hogy továbbra is adósa mintegy 450 dolgozójának a Malév GH, a felszámolás alatt álló Malév még működő földi kiszolgáló vállalata. A lap információja szerint a Malév GH annak ellenére csődközelbe került, hogy nemrég 400 millió forint állami kölcsönt kapott, de ennek nagy részét a Budapest Airporttal szembeni tartozás törlesztésére fordították. Mivel a Malév GH működő cég, a pénzükre váró alkalmazottakon az Országos Bérgarancia Alap sem segíthet, ugyanis ennek az a feltétele, hogy a cég felszámolás alá kerüljön - írta a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.