"A jövő húzóágazata"

A magyar gazdaság kitörési pontja lehet az elektronika

A magyar gazdaság számára az elektronikai ipar fejlesztése kitörési pont lehet, mert ebben az ágazatban viszonylag kevés tőkebefektetéssel jelentős számú munkahelyet lehet létrehozni - mondta Havas István, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke kedden sajtótájékoztatón.

2012.06.05 14:55MTI

Havas István - az érdekképviselet "A jövő húzóágazata - fókuszban az elektronika" című budapesti konferenciájának szünetében tartott tájékoztatón - elmondta: Magyarországon az elektronikai ipar éves szinten a GDP 3,5 százalékát teszi ki, de hozzávéve az áttételes hatást is, ez az arány 8-10 százalék is lehet járműelektronika nélkül. Az ágazat a magyar export egyharmadát fedi le, és mintegy 100 ezer család megélhetését biztosítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.