Fizessenek többet a multik

Jobbik: mentesüljenek a távközlési adó alól az emberek és a kkv-k!

Z. Kárpát Dániel közölte: a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy módosítsa a távközlési adó szabályait és mentesítse az új adónem alól a magánembereket és a magyar kis- és közepes vállalkozásokat (kkv), ezzel párhuzamosan pedig a multinacionális cégeknél emelje meg az adó mértékét.

2012.05.25 13:46MTI

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypárti politikusok folyamatosan azt hangoztatják: a távközlési adót a mobilszolgáltatók nem hárítják majd át a felhasználókra. Z. Kárpát Dániel feltette a kérdést, ha ezt valóban így gondolják, akkor a kormánytöbbség miért fogadta el csütörtökön a költségvetési és a gazdasági bizottságban is azt a módosító javaslatot, amely szerint a távközlési adó maximuma idén magánszemély esetén havi 400, cégek esetében pedig 1.400 forintra csökkenne havi 700, illetve 2.500 forintról.    

A Jobbik álláspontja szerint a mobilszolgáltatók igenis át fogják hárítani a távközlési adót, ami ellen a kormány csak úgy tudna tenni, ha ezt törvényben tiltaná meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.