Köztük van az eurózóna legnagyobbja is

Moody's-leminősítés: tizenhat spanyol bank az áldozat

Tizenhat spanyol bankot minősített le a Moody's Investors Service az ország gyengélkedő gazdasága, egyre romló pénzügyi helyzete, az egyre több behajthatatlan hitel, valamint amiatt, hogy a kormány kevésbé képes támogatni a bajba jutott hitelezőket.

2012.05.18 07:29MTI

A szóban forgó pénzintézetek között van a Banco Santander, az eurózóna legnagyobb bankja, valamint egy nagy-britanniai leánybank is.

A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítője a csütörtöki európai és amerikai tőzsdezárások után New Yorkban bejelentette, hogy a leminősített pénzintézetek hosszú távú adós- és betétkockázati besorolásai egy és három fokozat közötti mértékben romlanak, és így a befektetésre még éppen ajánlott kategória és a bóvli kategórián belül a legjobb fokozat között változnak. A spanyol bankok besorolása alatta van majdnem az összes nyugat-európai bankrendszerének.

Spanyolországban pang az ingatlanpiac, és a munkanélküliség tartósan magas. A spanyol bankszektort különösen veszélyezteti az euróövezeti adósságválságnak való kitettsége - írta indoklásában a Moody's.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.