Lecsapott a NAV

Hamiskás hamis kések a kamionban

Csaknem 300 millió forint értékben foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei konyhai készleteket, késkészleteket, illetve fűkaszákat egy magyar kamionból.

2012.05.16 08:53ma.hu

A pénzügyőrök Rajka térségében végeztek közúti ellenőrzést. Ennek során megállítottak egy magyar rendszámú járműszerelvényt, amely – okmányai szerint – Németországból Magyarországra szállított konyhai árukat. A kamion rakományának tételes átvizsgálása során 7593 darab Swisshome, Kaiserhoff és Stihl márkajelzésű, védjegyoltalom alatt álló késkészlet, tálca és konyhai mérleg, valamint fűkasza került elő, összesen 291.280.000 Ft értékben. A termékekről az előzetes szakértői vélemény alapján kiderült, hogy azok a fogyasztó megtévesztésére alkalmas hamisítványok.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 7600 darab terméket lefoglalta, és az ügyet - áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt - feljelentéssel átadta a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.