A görög bizonytalanság nem kedvez a tőzsdéknek

Továbbra is mínuszban a vezető indexek Európában

Továbbra is mínuszban volt a vezető európai tőzsdemutatók többsége a kereskedés első órájának elteltével kedden. A befektetők a kormányalakítási tárgyalások elhúzódására számítanak Görögországban, ami tovább növeli az ország gazdasági helyzetével kapcsolatos bizonytalanságot.

2012.05.08 10:58MTI

Közép-európai idő szerint fél tizenegy körül a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,73 százalékos gyengüléssel 1.027,06 ponton állt.

A vezető európai vállalatok részvényeit követő Stoxx Europe 50 index 0,7 százalékkal gyengült.

A londoni FTSE-100 0,33 százalékkal gyengült a reggeli 0,05 százalékos csökkenés után. A frankfurti DAX-30 vesztesége 0,67 százalékot tett ki, a napot 0,48 százalékos visszalépéssel kezdte. A párizsi CAC-40 1,79 százalékos mínuszban volt, a reggeli 1,38 százalékos csökkenés után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.