Eszmecsere a befektetési lehetőségekről

Kínai delegációval tárgyalt az MGYOSZ

A szövetség közölte: kínai delegációval tárgyalt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a magyarországi befektetési lehetőségekről.

2012.05.07 11:33MTI

A közlemény szerint a kínai Csilin  (Jilin) tartomány küldöttsége - a tartományi külügyi vezető és üzletemberek - magyarországi utazásának célja az volt, hogy tájékozódjanak a gazdaságról és a befektetési lehetőségekről.
   
Az MGYOSZ szerint sikeres találkozó, a Budapest és Peking közötti megállapodások fényében, valódi esélyt kínál arra, hogy a két ország közötti üzleti kapcsolatok vállalati szinten is kialakulhassanak.
   
AZ MGYOSZ megítélése szerint Magyarország és Kína gazdasági kapcsolata mérföldkőhöz ért a hónap elején megkötött
kormányközi megállapodásoknak köszönhetően.
   
A közlemény idézi Orosz Csabát, az MGYOSZ alelnökét, aki elmondta, a már nemcsak a magyarországi nagyvállalatoknak, hanem a középvállalatoknak is hatalmas lehetőséget kínál a kínai tőke beáramlása. Horváth Miklós, az MGYOSZ elnökségi tagja közölte, a kínai meghívottak a megbeszélésen kifejtették, hogy országuk érdeklődésének fókuszában Közép-Európa található.
   
Az MGYOSZ a találkozón meghívást kapott Kínába, hogy ott folytassák a megkezdett munkát.
   
A Magyarország területének nagyjából kétszeresét kitevő, Kína észak-keleti területén elhelyezkedő Csilin tartomány GDP-növekedése 2011-ben közel 14 százalékos volt, ami a közlemény szerint még a Kínai átlagot is 5 százalékponttal múlja felül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.