Valami elindult?

Görögországban vissza kell a jogtalanul felvett szociális juttatásokat

Görögország leállította a különféle jogcímeken mintegy 200 ezer embernek törvénytelenül kifizetett társadalombiztosítási juttatásokat.

2012.04.25 19:16MTI

Az állam követeli a pénzek visszafizetését - közölte szerdán a munkaügyi minisztérium.

A kormány megszünteti az elhunytak után fizetett nyugdíjakat, továbbá a jómódúak által szintén jogtalanul felvett segélyek átutalását.

"A vizsgálat során lebuktak, és az állam visszaköveteli tőlük a törvénytelenül felvett pénzeket" - közölte egy névtelenségéhez ragaszkodó minisztériumi forrás.

A 11 milliós görög népességnek csaknem a negyede nyugdíjas, eltartásuk hatalmas megterhelést jelent az államkasszának.

A felülvizsgálatok érdekes megállapításokhoz vezettek: az Athéntől északra fekvő Boiótiában például feltűnően sok az asztmás megbetegedés - adta hírül az ANP holland hírügynökségre hivatkozva a Volkskrant holland újság honlapja. Kalimnosz szigetén gyanúsan magas volt a pszichiátriai betegek száma. Szalonikiben pedig olyan sok a rokkant, hogy a minisztérium szerint a számuk alapján úgy tűnhet, mintha Görögország részt vett volna a vietnámi háborúban... Lelepleződött továbbá, hogy az ország legnépesebb családja is humbug: egy rendőr 19 gyermeket jelentett le, és az utánuk járó családi pótlékból élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.