Zárt ülést tartott az ellenőrző albizottság

Szabó Csaba szerint tiszták az NFA által lebonyolított pályázatok

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) által lebonyolított állami földbérlet-pályázatokat tisztának minősítette Szabó Csaba, a földügyekért is felelős miniszteri biztos.

2012.04.19 14:50MTI

A miniszteri biztos azt követően fogalmazta meg véleményét, hogy az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottsága zárt ülést tartott a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet központjában, csütörtökön a fővárosban.
   
Az albizottság munkájában részt vevő képviselők a kihelyezett ülésen arra voltak kíváncsiak, hogy az állami földbérlet-pályázatok bírálata hogyan történik.
   
Szabó Csaba örömét fejezte ki, hogy az NFA-nál lezajlott albizottsági ülésen a képviselők részletesen vizsgálták az állami földbérlet-pályázatokat, és ennek során "semmi olyan jogi problémát nem tártak fel, amiről korábban többször is szó esett".
   
A miniszteri biztos úgy fogalmazott: a képviselők láthatták a pályázatok értékelését, kézbe vehették az értékelési lapokat, megismerhették a bírálat szempontjait, aminek alapján kiderült, hogy nincs a bírálat körül semmiféle titkosság.
   
Az ellenzéki képviselők olyan véleményeket fogalmaztak meg, hogy "ez nem tetszik, az nem tetszik", például a pályázó személyét vagy a bírálati szempontok összeállítását nem tartották megfelelőnek - mondta Szabó Csaba, aki a kifogásokat annak tudja be, hogy "ezeket mi csináltuk és nem ők".
   
A bizottsági ülésen szerinte bizonyságot nyert, hogy az NFA földpályázati gyakorlata rendben van, jogilag megfelelő, szakmailag alátámasztott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.