A három "grácia"

A Fellegi-Matolcsy-Simor hármas járul az IMF elé

Fellegi Tamás, Matolcsy György és Simor András is részt vesz a Világbank/IMF tavaszi ülésén.

2012.04.16 18:41MTI

Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője, Simor András, a jegybank elnöke és Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter is részt vesz a Világbank/IMF április 20-22 között megrendezésre kerülő washingtoni tavaszi ülésén - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóosztálya az MTI kérdésére hétfőn.

A Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György miniszter, Pleschinger Gyula államtitkár és Nátrán Roland helyettes államtitkár képviseli a két szervezet tavaszi ülésén, emellett a magyar delegációnak tagja Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter. Matolcsy György egyben a Világbank magyarországi kormányzója is.

A Magyar Nemzeti Bankot a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tavaszi, miniszteriális és jegybankelnöki bizottsági ülésein Simor András elnök és Karvalits Ferenc alelnök képviselik - válaszolt az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.