Szemet szúrnak a Közgép megbízásai

Az EU csalás elleni hivatalához fordul a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul, vizsgálatot kérve a Közgép Zrt. több százmilliárd forint értékű állami megbízásai miatt.

2012.04.16 13:42MTI

Varju László pártigazgató, független országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a vizsgálat végéig az építőipari vállalat ne kaphasson újabb megbízásokat közpénzből.
   
Az ellenzéki politikus ezt azután közölte, hogy a Népszabadság hétfőn megírta: egy közbeszerzési dokumentum szerint Simicska Lajos korábbi APEH-elnök a Közgép Zrt. tulajdonosa. A lap ezt egy Németh Miklós vezérigazgató által aláírt nyilatkozatra hivatkozva állította, megjegyezve: az új közbeszerzési törvény szerint, ha egy vállalkozás részt akar venni egy közbeszerzési eljáráson, nyilatkoznia kell tulajdonosainak kilétéről.
   
Ezzel kapcsolatban a DK-s politikus azt mondta: mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt időszakban egy Fidesz-közeli cég nyert el több százmilliárd forintos állami megbízásokat, illetve jutott 34 milliárd forintos hitelkerethez a Magyar Fejlesztési Banktól.
   
Varju László arra is kitért, nem látják értelmét, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzék, a Domokos László korábbi fideszes képviselő vezette Állami Számvevőszékhez vagy a Polt Péter irányította ügyészséghez forduljanak, illetve hogy a Szájer József felesége által igazgatott bíróságoktól várjanak ítéletet az ügyben, ezért kérik az Európai Unió csalás elleni hivatalának vizsgálatát. Ennek feladata kivizsgálni az EU költségvetését károsító csalásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.