Fogturizmus, fúrásvidék

Milliárdokat tömnek össze: szuvas fogak légiói menekülnek Magyarországra

Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Franciaország: tavaly mintegy 70 ezer fogászati beteg érkezett Magyarországra Nyugat-Európából.

2012.03.22 07:43ma.hu

Ezt Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) elnök-vezérigazgatója fejtette ki a Napi Gazdaságnak.

A NAV adatai szerint közel 2600 rendelő vagy fogászati vállalkozás működik az országban, ebből félezer foglalkozik − teljes bevételéhez képest nagy arányban − külföldi betegekkel. Ezek a rendelők évi mintegy 60-70 ezer fogászati turistát fogadnak, éves forgalmuk eléri a 65-70 milliárd forintot - írja a lap.

A Napi Gazdasági csütörtöki számában megírják: a hazai fogorvosok (körülbelül 1200-1400 praxisról van szó, ezek negyede-harmada érdekelt a külföldiek kiszolgálásában) egy része tavaly az előző évhez képest megkétszerezte, megháromszorozta forgalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.