Joachim Gauck köszöni

Evangélikus lelkész lett az új német kormányfő

Joachim Gauck evangélikus lelkészt, egykori keletnémet polgárjogi harcost választották meg Németország államfőjének vasárnap.

2012.03.18 14:45MTI

Az 1240 tagú úgynevezett szövetségi közgyűlés berlini szavazásán Gauck az első fordulóban győzött, a konzervatív-liberális kormánykoalíció, illetve az ellenzéki szociáldemokraták és Zöldek közös jelöltje 991 szavazatott kapott. Beate Klarsfeldre, a hatodik parlamenti párt, a reformkommunista Baloldal jelöltjére 126-an szavaztak.

A harmadik jelölt, Olaf Rose, akit a neonáci szellemiségű Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) indított, 3 szavazatot kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.