Drágább lett a benzin és a gázolaj

Üzemanyagárak - Jövedékiadó-csökkentést követel a Jobbik

Volner János kijelentette: a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy viselkedjen az ellenzékben tett ígéreteinek megfelelően és haladéktalanul csökkentse a benzin és a gázolaj jövedéki adóját.

2012.03.14 11:36MTI

Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes felidézte: 2009-ben a Fidesz - a 320 forintos benzinárak mellett - még azt követelte, hogy az MSZP-kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját. A 2010-es kormányra kerülésük után azonban nemhogy csökkentették volna, de folytatva az előző kabinet megszorító politikáját, növelték a jövedéki adót - tette hozzá.    

Volner János emlékeztetett: 2009 júliusában az akkori kormány az üzemanyagok jövedéki adóját literenként 5,5 forinttal emelte, az üzemanyagok áfa-terhe pedig 20-ról 25 százalékra nőtt. 2010 január elsejétől újabb adóemelés történt: a benzinnél 11, a gázolajnál pedig 6,85 forinttal nőtt a jövedéki adó mértéke. Ezt követően a Fidesz kormányra kerülése után, 2011 novemberében 13 forinttal emelték a gázolaj jövedéki adóját, 2012-től pedig újabb két százalékkal az áfát.    

A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyja abban az előző kormányok megszorításainak folytatását, sőt azok "tetézését" újabb megszorításokkal és csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját - közölte Volner János.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.