Bevonulnak a Kossuth térre

Agrárháború: Budapestre jönnek tüntetni a gazdák

Gazdatüntetés a Parlamentnél: demonstrációt tartanak a családi gazdálkodók képviselői Budapesten a Kossuth téren.

2012.03.13 10:59ma.hu

„Miért kell a lepsényi földeken egy szolnoki ember tulajdonában lévő mosonmagyaróvári cégnek gazdálkodnia?” – többek között erre a kérdésre is választ várnak az Élőlánc Magyarországért ökopárt támogatásával szervezett megmozduláson, ahol tisztességes földpolitikát, a Fidesz választási ígéreteinek betartását követelik.

A Népszabadság tudósítása szerint a demonstrációt előkészítő országos tanácskozáson, a Fejér megyei Kishantosi Vidékfejlesztési Központban elhangzott: a kormány földpolitikájának bukását jelenti, hogy március közepére, a vetés idejére a beígért 65 ezer hektár állami földből 32 ezer hektárt még meg sem hirdettek haszonbérletbe.

Az, hogy ennyi földnek nincs hivatalosan gazdája, szakmai és vagyonkezelési szempontból egyaránt elfogadhatatlan. Az is elfogadhatatlan, hogy a meghirdetett 33 ezer hektár nagy részét nem bírálták el. Ahol pedig elbírálták – mint például a Váli-völgyben –, ott helyi gazda csak „díszpintyként” nyert, a területek zömét Fidesz-közeli nagygazdák és volt szocialista nagyüzemekből alakult cégcsoportok nyerték el – állítja a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.