Pofon az egekben

Egymást marják a bankok és az utazási irodák a Malév miatt

Egymásnak feszülnek az utazási irodák és a bankkártya-elfogadó bankok: jogi csatározásába torkollhat a Malév csődje miatti kártérítés.

2012.03.06 09:49ma.hu

Vétlen felek jogi csatározásába torkollhat a Malév csődje miatti kártérítés: az ügyben egymásnak feszülnek az utazási irodák és a bankkártya-elfogadó bankok. A kártyatársasági szabályok szerint azok az ügyfelek, akik bankkártyájukkal fizettek a leállás miatt le nem utazható Malév-jegyért, bankjuktól mindenképp visszakapják a szolgáltatás ellenértékét - írja keddi cikkében a Napi Gazdaság, hozzátéve: az ügyfél bankja ezt egy automatikus (úgynevezett chargeback) eljárásban veszi vissza az elfogadó banktól, amely ekkortól megpróbálja visszaszerezni az összeget.

Számos esetben azonban az ügyfél egy-egy utazási irodánál vagy egy ilyen által üzemeltetett online jegyértékesítő portálon vette meg a jegyet.

Az elfogadó pénzintézet ilyenkor az utazási iroda bankja, amely csak az irodával áll jogviszonyban, vagyis utóbbitól kell visszakövetelnie a jegy árát - tartalmazza a cikk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.