Pénzügyi szankció

Akkora pofont adhat az EU, hogy attól még az MSZP is fél

Az MSZP azt reméli, hogy az Európai Unió nem sújtja pénzügyi szankcióval Magyarországot - mondta Józsa István frakcióvezető-helyettes szerdán sajtótájékoztatón.

2012.02.22 10:50MTI

Kifejtette ugyanakkor: már önmagában a szankció szándékának nyilvánosságra jutása is súlyos károkat okoz, csökkenti az ország iránti befektetői bizalmat, s ez véleménye szerint az Orbán-kormány tevékenységének következménye.

Azzal kapcsolatban, hogy a kabinet több olyan intézkedésről is határozott, amelyek a hiánycél biztosításához szükségesek - így a minisztereknek javaslatot kell tenniük például a gyógyszertámogatások idei és a budapesti közösségi közlekedés jövő évi támogatásának a 2012-eshez viszonyított csökkentésére -, Józsa István azt mondta: ezeket durva megszorításoknak tartják és ellenzik.

Az Európai Bizottság szerdai ülésén tárgyalja azt a javaslatot, amellyel a túlzott deficit miatti eljárás keretében az újabb magyar kohéziós támogatások ideiglenes és részleges felfüggesztését kezdeményezhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.