Tartotta pozícióját

Nem moccan a forint

Tartotta erős pozícióját kedden délelőtt is a forint az előző napi jelentős erősödés után.

2012.02.21 10:56MTI

Az eurót kedden délelőtt fél 11-kor 286,89 forinton jegyezték a hétfő délutáni 287,15 forint után.

A svájci frank 237,49 forintot ért, míg hétfőn délután 237,89 forintot. A dollár árfolyama 216,22 forint volt, 216,72 forint után, a japán jen pedig 2,7102 forint 2,7281 forint után.

Hétfőn az eurózóna pénzügyminisztereinek találkozója előtt bizakodó volt a hangulat, ennek volt betudható az euró és ezzel párhuzamosan a forint, illetve a régiós devizák erősödése is.

Kedden hajnalban született meg a megállapodás a Görögországnak nyújtandó második pénzügyi mentőcsomagról. Kereskedők véleménye szerint természetesen pozitív, hogy elfogadták a csomagot, de mégsem felhőtlen a piacok öröme. Nem tűnik ugyanis úgy, hogy egyszer s mindenkorra sikerült megoldani a görög problémát, inkább csak haladékot nyertek és egyelőre a közvetlen csődtől menekült meg az ország. Az hogy a válsághelyzet megoldása továbbra sem végleges, aláássa az eurózóna stabilitásába vetett hitet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.