Teljesül a kormányhatározat

Leépítésekre készülnek a Vidékfejlesztési Minisztériumnál

"A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szervezeti egységeit érintő létszámcsökkentési mértékek megállapítása jelenleg folyamatban van".

2012.02.17 16:10MTI

Ezt közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Oláh Lajos (független) országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában, amelyet az Országgyűlés honlapján tettek közzé. A képviselő létszám-leépítéssel kapcsolatban intézett kérdést a miniszterhez.
   
A miniszter emlékeztetett: a kormányzati létszámcsökkentésről szóló kormányhatározat melléklete felsorolja a Vidékfejlesztési Minisztérium fejezetéhez kapcsolódó létszámcsökkentési kötelezettséget.
   
Ennek alapján megállapítható, hogy a nemzeti park igazgatóságokat a létszámcsökkentés nem érintette. A környezetvédelmi, természetvédelmi felügyel őségek, valamint az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség létszámát összesen 236 fővel kellett csökkenteni. Ez utóbbinak az intézményenkénti meghatározását a vidékfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó egyes költségvetési szervek létszámcsökkentéséről szóló VM utasítás melléklete tartalmazza.
   
A szóban forgó kormányhatározat melléklete meghatározza azt is, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalra (MgSzH) vonatkozó létszámcsökkentési kötelezettség 188 fő. Ezen belül a Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 8 fős létszámcsökkentéssel érintett.
   
Fazekas Sándor javasolja az országgyűlési képviselőnek, a megyei kormányhivatalok földhivatalai, valamint növény- és talajvédelmi igazgatóságai, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervek által végrehajtott létszámcsökkentéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a felügyeletet ellátó miniszterekhez - tartalmazza a vidékfejlesztési tárca vezetőjének válasza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.