Horváth Csaba megmondta

Budapest költségvetése: a szocik visszavonnák

A főváros költségvetési tervezetének visszavonására szólította fel az MSZP pénteken Tarlós István főpolgármestert.

2012.02.17 12:02MTI

Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján a költségvetési kötetet a földre dobva kijelentette: a tervezet "minden rémálmot meghalad", nagyságrendileg 10 milliárd forintos zárolást tartalmaz, amelyből 5 milliárd csak az oktatásra vonatkozik.

Álláspontja szerint bár a városvezetés nem ismeri be az iskolabezárás szándékát, mégis intézmények tucatjaira kerül majd lakat.

Mint mondta, a káosz és kapkodás eredménye csőd lesz Budapesten, ami "mindent magával ránt". A szocialista politikus szerint mindeközben a Budapesti Közlekedési központ (BKK) több pénzt kap, mint "amennyit a feladatai indokolnának".

Horváth Csaba arra szólította fel a főpolgármestert: vonja vissza a tervezetet és nyújtson be egy olyan, a várost nem véglegesen tönkretevő javaslatot, amely a budapestiek javát szolgálja. Tüttő Kata, a szocialista párt fővárosi frakcióvezető-helyettese elsősorban a kormány "igazságtalan gazdaságpolitikáját" nevezte meg a helyzet kialakulásának okaként, közlése szerint a budapestiek nem a világgazdasági válság árát fizetik meg, hanem az "elhibázott, dilettáns" gazdaságpolitikáét és a bizalomvesztését.

Kifejtette, hogy a Széll Kálmán-tervből álláspontja szerint a hangoztatott 82-vel szemben nulla százalék valósult meg, nem teljesült a hiánycél, elbukott az államadósság elleni harc, lelassult a gazdaság és nem nőtt a foglalkoztatás. A frakcióvezető-helyettes kijelentette: a kormány intézkedéseinek árát a legnehezebb helyzetben élőkkel fizettetik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.