Számon kér Z. Kárpát Dániel

Devizahitelek, forintosítás: a Jobbik szerint őket "copypastelte" a kormány

A jobbikos Z. Kárpát Dániel szerint pártja másfél éves munkájának köszönhetően javasolta az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága a kormányzatnak azt, hogy fontolja meg a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását.

2012.02.16 16:45MTI

Az ellenzéki politikus ezt azzal összefüggésben írta csütörtöki közleményében, hogy a magáncsőd intézményének bevezetését és a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításának lehetőségét is megfontolásra javasolja a kormánynak az a javaslat, amelyet a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről nyújtott be az Országgyűlésnek az alkotmányügyi bizottság.

Z. Kárpát Dániel szerint ez a felhívás üzenetértékű: beismerést és előremutatást foglal magában. Beismerést, hogy bár a Fidesz-KDNP-kormányzat képviselőinek többsége másfél éve ismételgeti, hogy a jobbikos indítványok megvalósíthatatlanok, most mégis ezek felé fordulnak – vélekedett, hozzátéve: éppen itt az ideje, hogy a kormányzat felismerje "a Jobbik által régóta hangoztatott szociális összeomlás veszélyét".

Az előremutatást pedig abban látja a jobbikos képviselő, hogy "ha a kabinet ilyen fáziskéséssel is, de belátja, hogy bizonyos kérdésekben nincs más út, mint egy radikális huszárvágás", akkor a devizahitelesek megmentésén túl talán elfogadja "receptjük" egyes részleteit az államadósság újratárgyalásával és "a gazdasági bűnök elkövetőinek elszámoltatásával" kapcsolatban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.